Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

Ettems EssTess SE34729/2013

e: Nordjydens Mikkelsen SE13958/2010 prcd-PRA Normal/CLEAR

u: Ettems Zota-Zuzz S12915/2009. HD A, Ed ua, Optigen prcd-PRA Clear via föräldrar, Very Good Ökl. SD2 fri, CNM fri, EIC fri, STGD-PRA fri

HdB, ED ua, ögonlyst UA 10/1 2017 och 14/1 2019, STGD-PRA fri, prcd-PRA Normal/CLEAR (är hereditärt fri PRA-prcd men har testats då pappa Mikkel är fri via sina danska föräldrar och SKK inte importerar resultat från DKK, därför syntes inte Tess ärvda fria status i SKKs hunddata eller på hennes avkommor).

Tess har tidigare varit jaktelevshund. Då använd inom alla områden där det behövs hund. Idag används hon som apportör och eftersökshund, främst under gås-, and- och fasanjakter. En och annan gång får hon fortfarande hoppa in där det behövs på klövviltsjakt. Jag är glad att jag har ynnesten att låna och använda Tess när jag apporterar. Det är en tik som är tyst, lämnar i hand och aldrig ger upp på ett jobb även om arbetsviljan tar över ibland.

0 nbkl, Karin Thunander, 20160726. Sammanfattning: En tik som använder sin näsa på ett bra sätt. Markerar utm på vatten men blir för het och självständig under arbete vilket gör att hon tappar i effektivitet i sökarbetet samt brister i sina apporteringar. 

 

Tess i ljung.jpg

I ljung aug 2017

Tess med drake.jpg

På andjakt, 2016

Tess på utkiken.jpg

En ung Tess. Fotograf: Jan-Erik Dalmo

Systrarna svart.jpg

Tess (t.v) och syster Elda (t.h)

Tess Orretorp.jpg
Tess.jpg

Tess under träning

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)