Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

Matilda Walther @walthermatilda

Mitt namn är Matilda Walther. Jag köpte min egna första hund 2012 (labrador) men har under hela mitt liv levt tillsammans med jakthundar då mina föräldrar har fött upp taxar sedan 1990-talet för jakt och utställning. Hund har alltid varit ett stort intresse, både rent träningsmässigt och avelsmässigt. Idag har jag en kennel under prefixet Scillerills. I familjen finns 8 st jakthundar. Jag har fyra labradorer med i olika åldrar som jag tävlar och jagar med så mycket jag bara kan. Min sambo har en wachtel och tre blandraser. Jag har  jägarexamen och är utbildad hundinstruktör via Svenska Jägareförbundet. Då jaktintresset i min familj är oerhört stort så är det samarbetet tillsammans hundarna som är i främsta fokus oavsett om det gäller fågel- eller klövviltsjakt samt att de skall vara fullt fungerande familjehundar utanför jakten. 

Mitt största fokus när det gäller träning är samarbete/ordning och reda för att bygga en stabil grund och en god relation för att sedan bygga vidare med specialdressyr ex: apportering. Har vi inte grundstenarna så kommer vi stöta på svårigheter längre fram i vår träning oavsett mål med träningen. Jag tror på att ha kortsiktiga och långsiktiga mål med träningen. Jag personligen älskar att peta i detaljer och bygga pusslet för att sedan se helheten oavsett om det gäller min egna träning eller träning av andra ekipage. 

Mitt mål som instruktör är att inspirera och ge er som ekipage verktyg att komma framåt i er träning mot just era mål. ”Det ska vara lätt att ha hund men samtidigt lätt att vara hund”. 

Jag hoppas vi ses på träning framöver!

Fullt fokus framåt - Matilda och Ettems Svarta Madam (Hera)