Ettems 

   Labradorer för 

   jakt och vardag

Det är redan mars och månadsbreven för januari och februari har lyst med sin frånvaro. Så är inte planen. Förhoppningen är att det framöver faller lite mer på plats och att månadsbreven kommer när de ska.

Vi gick in i januari med sju stycken valpar i en ålder av fem veckor. Valpar som ska förberedas på bästa sätt inför sina kommande liv i nya hem.  Stor del av mitt fokus har legat på att få alla förberedelser att flyta smidigt i det annars kombinerade studie- och arbetsrelaterade livet. Valparna har flyttat lite i omgångar. Sist flyttade en blivande assistanshund som har varit kvar för att grundas inför sin kommande utbildning. Nu är det bara min valp, Ildri, som bor här och hon ska få börja sin utbildningsbana på riktigt i mars. Vi har också varit iväg en sväng och parat Tess. Tanken var att hon skulle nedkomma med valpar i början av april. Nu ville det sig inte så utan vi får försöka igen vid något av de kommande löpen framöver istället.

Januari är månaden då alla höstens kurser på universitet avslutas (vilket kan vara en viss förklaring till månadsbrevets fördröjning). Viltförvaltning och viltvårdskursen på SLU (15 hp) avslutade höstterminen med respondent- och opponentskap i två dagar på Öster Malma. Den kvalitativa vetenskapsteorin på LiU (7,5 hp) med en större inlämningsuppgift strax därefter. Båda avslutades med betyg jag är nöjd med.

Februari kom och jag var ute på årets första föreläsning. Det var Sörmlands Labradorklubb som ville att jag (och Knastra) skulle komma och berätta om vår väg mot certifierat skogsbrandsekipage (på tal om det så måste jag börja läsa på inför certifieringstesterna som är snart).

Foto från Sörmlands Labradorklubbs facebooksida                            

Nästa föreläsning som handlar om att det ska vara lätt att ha hund blir på Bettna bibliotek i mars.

Februari bestod också av flera privatträningar, en apporteringsdag med fokus på jaktlydnad och tre slyngelträffar. Jag har också fått frågan om jag kan vara mentor åt en adept med nystartat företag – vi tog en kväll i februari som första träff där vi gick igenom grundtankar i bokföringen. En annan sak utvecklades i februari – en möjlighet till abonnemang på personlig pedagogisk hundträning. Än så länge finns det inget skrivet om detta utan det utformas mellan mig och dig som är intresserad.

Vi inledde ännu ett samarbete – denna gång med Matilda Walther på Scillerills kennel. Matilda är utbildad instruktör steg 1 (Svenska Jägareförbundet) och kommer att finnas med på en del av vår verksamhet och vi på hennes. Mer om detta kommer!