Ettems 

   Labradorer för 

   jakt och vardag

En bild på den största händelsen denna månad (även om den skedde precis i slutet av november). Eldas valpar är födda och med dem har vi valt att dra ner på tempot och ha lite vintervila.

Vi har två utvecklingsprojekt med start i december.

Ettems kennel har i samarbete med Kenneth Schulze initierat en spårkurs i viltspår/eftersök. Kenneth är pedagog, viltmästare och eftersöksjägare och vi är superglada att ha möjlighet till samarbetsmöjligheter! Gruppen hade sin första träff på första advent och kommer att ses vidare flertalet gånger under våren.

Ettems kennel kommer också att ha, i samarbete med flertalet viltmästare, en jakt på fasan innan året är slut där utbildning står högt på agendan. Förhoppningsvis ger utvärderingen av dessa båda händelser mersmak och kommer att kunna erbjudas i Ettems Hunds ordinarie kursutbud.

Planerat inför 2019 är:

Möjlighet att följa hur jag tränar min labradorvalp, korta filmsnuttar med förklarande text med start i februari månad. Formerna för detta är inte helt klara ännu. Mer information kommer!

Valpkurs för apporterande raser med planerad start i vecka 9.

Valpkurs övriga raser med planerad start i vecka 9.

Vardagslydnad med planerad start i vecka 13.

Utöver ovanstående kommer även Öppna träningar i apportering på olika nivåer att erbjudas. Så även Promenadträning, Slyngelträffar, Barn & Hund. Vill du hellre att vi ordnar en heldag för dig/er eller bara en timmes enskild träning så hör du bara av dig – det finns möjlighet till det med! Vi kommer också att starta upp en verksamhet som blir ny – utbildning av er hund till stöd för er själva eller till barn/ungdomar i behov av särskilt stöd. Vill du veta mer så hör av dig till mig så börjar vi med ett kostnadsfritt kortare samtal där vi hjälps åt att se om det skulle passa för just er.

Om du nu känner att – men jag vill ju göra något NU. Ja, då finns det möjlighet till det också.

Välkommen till en slyngelträff den 27 dec kl 15.00 eller till en promenadträning den 28 dec kl 15.00. För anmälan och mer information se Facebooksidan Ettems Hund – för jakt och vardag.

Kuriosa

Företaget Ettems etablerades 2001 inom förebyggande friskvård på humansidan. Ganska snart växte det fram ännu en gren – hundverksamheten. Lite senare övergick det förebyggande tänket inom friskvård mot specialpedagogik och handledning.  Idag är ambitionen att kombinera hund, specialpedagogik och handledning.