Ettems 

   Labradorer för 

   jakt och vardag

November 2018

Nästan i fas! Tanken är ju faktiskt att månadsbrevet skall komma inför månaden.

Valpkursen som startades i september hade sin femte och avslutande träff i eftermiddags. I ett magiskt ljus nere vid sjön fick deltagarna återigen utmana sin fantasi vad gäller en vanlig promenad för att bygga relation och öva följsamhet. Förutom stockar att balansera på, trädstammar att träna följsamhet, stubbar att träna hopp över och sitt på så träffade vi även på ett godisträd. Tänk att ett godisträd kan vara en introduktion till ett sök på litet område eller en hjärngympa på promenaden eller... Ja, din fantasi sätter gränsen. Valpägarna fick också en genomgång hur leken kan användas som belöning eller som motivationshöjande. Vi har pratat mycket om hur man kan lära sig att läsa sin valp/hund och att det är viktigt att fortsätta att göra det, de förändras genom mognad - precis som vi! Tack för förtroendet och om ni vill så ses vi igen till vårens vardagslydnadskurser eller slyngelträffar som dyker upp fram tills dess!

Nu ser vi fram emot Kosta Klövers kennelträff med labrador och alpländische dachsbracke. Mamman till labradorvalparna har jag följt sedan hon var ca 14 veckor och det ska bli jättespännande att se hennes avkommor nu.

Ni kanske märker att vi har valt att dra ner lite på våra aktiviteter i november? Detta för att vi med spänning väntar på Eldas valpning. Den är inte beräknad förrän i slutet av november men det är skönt att hinna förbereda och varva ner lite innan.

Jag ska också lägga lite mer fokus på den egna unghunden Knastra för att säkerställa att det lydnadsprov hon ska göra inför sin certifiering som skogbrandshund får önskat resultat. Sedan är det bara mitt teoriprov som ska klaras av också. Vi kommer också lägga fokus på lite mer finlir utifrån de erfarenheter jag gjort med henne under höstens fågeljakter - ni kommer nog att höra mer om den planen.

I nästa månadsbrev hoppas jag kunna berätta lite mer om valpningen men även om lite kommande planer inför 2019.

 

Fotograf (båda bilderna) är Lena Östh