Ettems 

   Labradorer för 

   jakt och vardag

Om oss

Augusti 2018

Ja, vad ska vi säga – månaden flög fram i rasande fart! Rätt var det var så var det den 21 augusti och andjaktsäsongen var igång. Det brukar betyda lite färre kurser och träningar, det stämde inte riktigt denna månad. I augusti avslutades båda valpkurserna som startade under sommaren. En del tillfällen fick byta plats och del fick ställas in på grund av alldeles för varmt väder för valpar anstränga sig i. Ja, för förare också.

Det fanns även slyngelträffar inplanerade, en blev av – de andra ställdes även de in på grund av värmen. Vi hoppas kunna återuppta dem när svalare väder inkommer.

Privatträningar har det varit en del av – fördelen där är att det gick att ta tidiga morgnar eller sena kvällar för dessa då det är färre inblandade. Det är alltid spännande att se ekipaget som kommer och se dem när de åker – det har alltid hänt en hel del. Ibland med hunden, ibland med föraren – oftast med dem båda två. Jag blir glad när jag kan hjälpa till att utveckla en bättre relation mellan hund och förare. Det mesta blir så mycket enklare när det finns ett relationskapital att ta av.

Med den unga egna tiken, som jag utbildar till skogsbrandhund i Kyllesjö Hunds regi, så har det hänt massor. Det är inte helt lätt för henne eftersom jag har valt att utbilda henne inom apporteringen och skogsbrandssöket samtidigt. Hon har gjort stora framsteg inom båda fronter och jag hoppas att vi senast nästa år kan titulera oss certifierat skogsbrandsekipage.

Tankarna på en specialutbildad hund inom specialpedagogikens område växer sig starkare och starkare. I dagsläget har jag en del privatträningar med ekipage där hunden är vald med tanke på att kunna bli ett hjälpmedel för föraren. Jag hoppas i och med mina masterstudier i specialpedagogik vid Linköpings Universitet att få dyka djupare ner i denna tanke. Har du något du efterfrågar – hör gärna av dig till mig!

I nästa månadsbrev kommer jag berätta lite om tankarna framöver för företaget Ettems. Dessutom kommer lite information om kurser som vi planerar under hösten och samarbeten som inleds.

 

Den unga tiken Ettems Knastra Kan Själv visar två sidor av sig på dessa bilder. Den övre innefattar kommandot LETA och ger effekten noggrant sök framför mig och frysmarkering vid glödhärd. Den undre innefattar (bland annat) ordet SÖK och resulterar i att hon letar upp och kommer in med fågel.