Ettems 

   Labradorer för 

   jakt och vardag

Juni - Juli 2018

I juni månad har det varit flera privatträningar inbokade där innehållet varierat. Det har varit allt från god grund att stå på, få vardagen att fungera till olika specialdressyrer så som apportering och föremålssök. En del gånger handlar en privatträning om att hitta rätt belöning för individen – en belöning som är värd något. Belöning ska också ges slumpmässigt och variera i styrka – då jobbar hunden bäst för den vet aldrig när ”jackpotten” kommer.

Två valpkurser startade i skiftet juni/juli.  En riktad valpkurs med start 28 juni mot apporterande raser (3 – 6 mån). Förutom valpfostran lägger vi även in strukturerad apporteringslek utifrån valpens nivå men strävar även mot den proximala utvecklingszonen. Övningar sker på individnivå i grupp. Den andra valpkursen är öppen för alla raser (3 - 6 mån). Här fokuserar vi på valpfostran med relation och följsamhet. Övningar sker även här på individnivå i grupp. I valpkurserna lägger vi, som jag tidigare skrivit, grunden för resten av tiden med hunden. Här byggs relation och åter relation.

Vi har haft en slyngelträff där det dök upp 7 ekipage – jättekul att så många dyker upp fast än slyngelträffarna ofta blir utannonserade med kort varsel. Slyngelträffar kommer att dyka upp då och då – håll utkik på Facebook, endera sidan Ettems hundkurser för jakt och vardag eller i gruppen med samma namn.

Kom ihåg att målet vid alla kurser och träffar är relationen mellan hund och förare, stadga och följsamhet och att övningar behöver individanpassas efter ekipaget men övningens grundtanke kan vara densamma.

Kommunikation kan vara svårt. Även mellan förare och hund. Vi erbjuder även utredning vid problem. När du och hunden inte hittar fram till varandra kan det behövas någon som hjälper er att komma på banan. Det största arbetet kommer att ligga på dig som förare men jag erbjuder handledning så att vi ska kan hjälpas åt med att ta reda på orsaken och finna lite olika metoder för att du ska kunna arbeta er framåt.

När semestertider stundar kan det vara bra att veta att det finns möjlighet att inackordera din hund hos oss. Du kan också välja till att få din hund tränad under vistelsen. Dock är pensionatet fullbelagt under juli månad. Ströplatser finns under augusti. Därefter är det i dagsläget realtivt gott om plats.

Som tidigare finns det fortfarande möjlighet att boka tid för en privat träning. Det går att vara en eller flera förare och ni talar om vad ni vill ha hjälp med!

Anmälan till kurser: Det går bra att anmäla sitt intresse via Facebook (Ettems hundkurser via PM, mail ettemshund@gmail.com ). När gruppen är fulltecknad får du ett pm med mer information. Välkommen med din anmälan!

Ettems Elda, Ettems Glysa och Ettems Knastra önskar en trevlig sommar!