Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

Med anledning av den nya lagen GDPR som trädde i kraft 25 maj 2018 vill vi med denna information förtydliga vad som händer med de personuppgifter du lämnar till oss.

När du blir kund hos Ettems hundkurser behöver vi endast efter namn och adress på dig och namn, ras och ålder på din hund. Dina uppgifter (namn och adress) behövs till vår fakturering och används endast i detta syfte. Din hunds uppgifter behövs för att ha struktur i träningsgrupperna för bästa möjliga undervisningsupplägg för er som ekipage i gruppen. Vi ger aldrig ut dina uppgifter till tredje part. Vi lagrar inga uppgifter i något kundregister. Enligt bokföringslagen behöver vi spara dig som kund i sju år efter att ditt sista kurstillfälle hos oss är avslutat. Ditt personnummer? Eftersom det inte behövs vid fakturering så är det inget som vi samlar in. 

När du köper valp från Ettems kennel behöver vi namn, adress, telefonnummer samt personnummer. Detta för att kunna upprätta ett köpekontrakt där du får orignalet och vi behåller kopian. Enligt bokföringslagen behöver vi spara dig som kund i sju år efter att ditt sista köp hos oss är avslutat. Vi väljer dock att spara köpekontrakten i en mapp under den förmodade livstiden av hunden - 12 år. Detta för att underlätta vid kontakt och support som erbjuds så länge hunden lever. Efter 12 år destrueras köpekontraktet. 

Vi lagrar inte ditt telefonnummer eller din mailadress i något register. Dessa finns alltså bara hos oss om du har kontaktat oss på det viset. Vi sparar mailkonversationer under ett år. Detta gör vi för att kunna se tillbaka på dina bokningar/intresseförfråganingar och för att kunna ge dig bra service om du önskar boka liknande tillfällen igen. När ett år har gått från datumet då ett mail inkom raderar vi detta.  Vill du att vi tar bort all sparad mailkonversation om dina förfrågningar och bokningar snabbare än så, sänd oss ett mail så utför vi detta omgående och meddelar dig när så är gjort. 

Vi tycker om att lägga ut bilder på vår hemsida www.ettems.se, www.ettemshund.se samt i våra sociala medier. Vi skriver aldrig namn till bilderna och vi lägger endast ut ryggbilder.   Om vi har fått ett godkännande från dig kan andra bilder läggas ut. Du kan när som helst dra tillbaka detta godkännande. Ser du en bild på dig hos oss som du vill att vi tar bort, sänd oss ett mail så utför vi detta omgående och meddelar dig när så är gjort.