Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

På denna sida kan filmsekvenser och bilder väcka starka känslor.

När vårt arabsto, då dräktig i sjunde månaden, började få svårt att gå blev oron står. 

FILM

När hon några dagar efter plötsligt låg ner i boxen en morgon och inte kunde ta sig upp var uppgivenheten enorm. Skulle det sluta här - för både sto och ofött föl?

Veterinär kom. Med gemensamma krafter fick vi upp stoet på benen och undersökningar gjordes, antibiotika sattes in och smärtmedel ordinerades men fanns inte på apoteket för hämtning förrän två dagar senare. Trolig orsak var dock kotledsartros båda bakbenen. Sedan tidigare visste vi att låsningar över korset uppkom då och då och cirkulationsproblem ofta blev en följd av detta. När veterinären åkt återgick stoet till liggande som bilden visar. Helt uppgiven tog jag kontakt med Karin Öman (Hela Häst och Äkta Vara) som jag visste hade "något mystiskt" (Bemer). Jag förklarade läget och Karin kom ut sent samma kväll och gav stoet, som fortfarande låg ner,  två behandlingsomgångar. Döm om min förvåning när vi sedan med gemensamma krafter kunde få stoet på benen och gå en kortare promenad.

Morgonen därpå möttes jag av ett betande sto när jag kom ut på verandan. Jag kan villigt erkänna att tårarna rann på mig.

Filmen visar en av tre promenader samma dag som denna bild. Tre dagar efter förra filmen.

Bemern blev kvar i 14 dagar (på hyrlån) hos mig, stoet behandlades och promenerades tre gånger om dagen under denna period. Promenderna var något som fortsatte fram till fölning, tre gånger om dagen. 

Filmen som kommer här visar stoet en månad efter första filmen. Hon har upptäckt en älg på intillliggande gärde.

Ännu en månad senare behandlade vi henne i en vecka till då hon visade tendenser till stapplig gång. 

Vilken lycka det var, den där natten när jag kom ut och möttes av denna syn!

Efter mina erfarenheter så köpte jag en egen Bemer. Mitt sto är inte botat men jag kan hålla henne pigg och glad, på benen och rörlig. Framförallt kan hon vara en god mor till sin fölunge.

Från och med hösten 2016 har jag använt den flitigt, inte bara på stoet, utan även på hundar efter långa dagars jakt- och apporteringsarbeten. Hundarna lägger sig gärna på mattan och vi upplever en snabbare återhämtning. Vi har även använt den på hundar som fått lättare sträckningar/markeringar/känningar av vattensvans med goda resultat. Eftersom jag har lärt mig vilken skillnad den kan göra så finns den här om du behöver/vill prova. 

Hyra 7 dagar kostar 700 kr inkl moms.

Hyra 1 dygn kostar 150 kr inkl moms.

Kontakta mig om du är intresserad, 070-3282037

Vad är Bemer?