Ettems 

   Labradorer för 

   jakt och vardag

Ny hemsida under uppbyggnad - ettems.se

Ettemshundar (och våra valpköpare)  

Kennelträff 21 december 2019.

Även i år blev det en fasanjakt. I år fick vi fylla på med skyttar med koppling (på ett eller annat sätt) till Ettems men annars gjorde vi allt - tillsammans. Yngsta fyrbenta deltagarna var 1 år (I-kullen) och den äldsta (Ettems Zota-Zuzz) 11 år. De tvåbenta fanns mellan 8,5 och 70 år, härligt att alla kan vara med! Det var lerigt, dimmigt, blött och alldeles underbart. Lycka är att se yrkesskicklighet som gör förutsättningar för denna jakt. Lycka är att se en ung hund och ny förare apportera sin första fasan. Lycka är att se en gammal hund med ny förare arbeta i drevet. Lycka är att se en ung hund med rutinerad förare. Lycka är att se fungerande teamwork i alla olika konstellationer. Lycka är att få ha er alla som valpköpare! Tack! 

På bilden finns också cockertikarna Hunters Guild Queensberry (Busa)och Flushpoints What an Illusion (Crazy)

Fotograf Markus Lönn

 

Vi hade kennelträff den 15 december 2018. En kenneljakt, på fasan. Drev, skyttar, apporter - vi gjorde allt. Från ingen erfarenhet till stor erfarenhet - vi hjälptes åt och TILLSAMMANS gjorde vi dagen! En av våra valpköpare skriver så här "Vi kom helt ovetande om fasanjakt och åkte hem fulltankade med ny kunskap. Vi har haft det super och tackar er alla. Vi ser redan fram emot nästa gång". Hundarna som deltog var från 8 mån till 11 år. Ettems Y-, H-, Te-, K-, E-, N-, Z-, T- och F-kullar var representerade. I dreven hade vi också hjälp av labradortiken Corona (Sibbofjärdens Märta) och cockerspanieltiken Crazy (Flushpoint What an Illusion).

Senaste inläggen

Klart för Barn & Hundlägret

2020-05-13

Förmiddagsläger 15 - 17/6. Läs mer på fliken Hundläger för barn under Kurser & Träningar

Eldas valpar

2020-04-02

Valparna efter Elda och Otto är alla placerade. Kommande valpplaner hittas på Avel & Uppfödning, Planerad Parning

Vi finns på Ridesum

2020-03-18

Du som inte kan komma fysiskt till oss - nu finns vi tillgängliga via Ridesum och kan handleda dig digitalt - endera via ett digitalt livepass eller få feedback på filmad träning. Hör av dig för prova på priser om du är intresserad.

Nyhet

2020-02-23

Handledningsgrupp - något för dig och några kompisar? Läs mer under Handledningspaket.

Ettems kennel finns på Facebook

2015-03-19

På Facebooksidan Ettems kennel kommer det lite info och inbjudningar då och då. Gruppen är sluten och endast till för dig som har en Ettemshund så skicka iväg ett mail till mig (eller PM) så lägger jag till dig där.