Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

#ettems #ettemskennel #ettemshund

Ettemshundar (och våra valpköpare)  

Utifrån gällande rekommendationer 2020-21 valde vi att ställa in vår kenneljakt - vi hoppas på nya möjligheter 2022! Vi är rädda om er!

 

Även 2019 blev kennelträffen den 21/12 en fasanjakt. Detta år fick vi fylla på med skyttar med koppling (på ett eller annat sätt) till Ettems men annars gjorde vi allt - tillsammans. Yngsta fyrbenta deltagarna var 1 år (I-kullen) och den äldsta (Ettems Zota-Zuzz) 11 år. De tvåbenta fanns mellan 8,5 och 70 år, härligt att alla kan vara med! Det var lerigt, dimmigt, blött och alldeles underbart. Lycka är att se yrkesskicklighet som gör förutsättningar för denna jakt. Lycka är att se en ung hund och ny förare apportera sin första fasan. Lycka är att se en gammal hund med ny förare arbeta i drevet. Lycka är att se en ung hund med rutinerad förare. Lycka är att se fungerande teamwork i alla olika konstellationer. Lycka är att få ha er alla som valpköpare! Tack! 

På bilden finns också cockertikarna Hunters Guild Queensberry (Busa)och Flushpoints What an Illusion (Crazy)

Fotograf Markus Lönn

 

Vi hade kennelträff den 15 december 2018. En kenneljakt, på fasan. Drev, skyttar, apporter - vi gjorde allt. Från ingen erfarenhet till stor erfarenhet - vi hjälptes åt och TILLSAMMANS gjorde vi dagen! En av våra valpköpare skriver så här "Vi kom helt ovetande om fasanjakt och åkte hem fulltankade med ny kunskap. Vi har haft det super och tackar er alla. Vi ser redan fram emot nästa gång". Hundarna som deltog var från 8 mån till 11 år. Ettems Y-, H-, Te-, K-, E-, N-, Z-, T- och F-kullar var representerade. I dreven hade vi också hjälp av labradortiken Corona (Sibbofjärdens Märta) och cockerspanieltiken Crazy (Flushpoint What an Illusion).

Senaste inläggen

Mailförfrågan ang valp - nu till ettemsvalp@gmail.com

2021-10-14

Det finns ett  stort intresse för valp. Vi vill redan här på hemsidan be om ursäkt för att svar kan dröja. Hur vi prioriterar kan ni läsa mer om  vid Avel & Uppfödning. Våra planerade parningar finns utskrivna (i den mån de är färdiga) under Avel & Uppfödning - Planerad Parning. 

Ettemsättlingar på gång

2021-04-11

Ettems Fyra har fått valpar med Askrikes Adam, kontakta viltmästare Carl-Magnus (070-8488345) vid intresse.

Ettems Kakan Kom Hit har fått valpar med Huntrets Vinnarhålet. Kontaka viltmästare Mats-Ola (070-6406440) vid intresse.

Ettems RabarberGrädd har fått valpar med Roekulls Kayos Bob. Kontakta viltmästare Anton Nyberg (070-2679616) vid intresse

BPHdag

2021-03-28

Igår beskrevs 7 st Ettemshundar från fyra olika kombinationer på BPH. Alla genomförde BPH med skott.

Häst- & Hundlägret juli 2020

2020-07-20

Idag startade lägersamarbetet med ridskolepedagogen Maria Falck. Denna vecka har16 barn hand om Elda, EssTess, Knastra, YGlysa, Nattmara, Hug Heta Märta (Kram), Ildri och Ryka samt 8 hästar från Björkviks Ponnyridskola. På instagram @ettemshund kan du följa vår vecka. Och du - kom ihåg att du även kan boka en privatträningmed mig och en av mina fyrbenta kollegor ifall du vill lära dig mer om hund / att ha hund / hundträning.

Handlednings-grupp

2020-02-23

Handledningsgrupp - något för dig och några kompisar? Läs mer under Handledningspaket.

Ettems kennel finns på Facebook

2015-03-19

På Facebooksidan Ettems kennel kommer det lite info och inbjudningar då och då. Gruppen är sluten och endast till för dig som har en Ettemshund så skicka iväg ett mail till mig (eller PM) så lägger jag till dig där.