Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

Rykas Valp-blogg 

Mullvadspremiär

2017-05-01

Tjena.

Hur är det med er? Jag har varit på utflykt några dagar. Vi har varit på jakt. Alla här vad med och det var stor uppståndelse. Vi var i Västergötland på den där mullvadspremiären. Husse å matte å alla andra hundar och jag såklart. Alla har laddat i flera veckor. Quartz(brorsan) skulle visst vara stjärnan i år. Han hade rutin från förra året och har tränat hela året på att gräva på baksidan. Han är duktig på det.

Det visade sig att det var dålig fart i jorden och frostnätterna gjorde att mullvadarna valde att hålla sig undan. Quartz säger att han hade hittat en om han bara fått gräva mer. Men någon gubbe sa ifrån och babblade något om att bönderna inte tyckte om hans grävegenskaper.

Jag var med å skar torv, eller som dom sa där nere sköret törv. Det var kul! Där grillade vi korv vid en mysig stuga i skogen.

Jag var också med på en föreläsning om det stora mullvadsprojektet. Det var väldigt intressant, jag lärde mig mycket och efter ett grävprov fick jag godkännande på att vara med på jakten nästa år. Passar bra eftersom jag är en jakthund.

Nu är vi hemma igen och firar Valborg i soffan medans vi tittar på tv. Alla tror att jag sov men för mig räcker det att lyssna för att förstå handlingen.

Puss å kram

Bästa Glöda

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden