Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

Rykas Valp-blogg 

Tankar om markeringar som varit

2016-02-17

Idag kom röntgenresultatet på Glöda. Det var som befarat inte helt bra. Bilderna på höfterna tyckte jag hade flaggat för en eventuell anmärkning på vänster bak. Armbågsbilderna hade jag knappt tittat på. Aldrig sett ett fel på armbåge. Glöda hade Hd A på sina höfter, inget fel alls alltså. Men tyvärr, ett stort tyvärr - men inte oväntat, tyvärr, Ed 2 på armbågarna. 

Jag tror att det var den 28 mars 2015 första gången jag såg att Glöda markerade på ett framben. Tror jag skrev i bloggen att det var det vänstra. Sedan har hennes frambens rörelsemönster stört mig. Så mycket att jag till slut bestämde mig för att inte bry mig om det fram tills dess att hon kom upp i rätt ålder för röntgen. Och det var som jag befarat. För mig som har ett kombinerat intresse av avel och jakt så betyder det att Glöda kommer att få ett nytt hem. Ett hem där hon får fortsätta vara den lilla, nätta, fina och mycket älskade tik hon är. Där hon får jaga och användas så mycket det fungerar. Jag hoppas och tror att det kommer att fungera mycket bra hela hennes liv då hon är en liten nätt tik (18 kg).  

Idag är det fyra valpar av elva som är röntgade. För min del blev det just än viktigare (ur avelsynpunkt) att fler gör det. Har ni möjlighet - röntga er valp. Tack snälla för att ni gör det / har gjort det!

Antal kommentarer: 1

2016-02-17 19:16:37 - Viveka Tjäder, E-postadressen är dold

För din möjlighet att kunna utvärdera din avel tycker jag att just rtg av höfter och armbågar är supervikigt! Vi alla vill ju ha friska hundar och ju fler som rtg ögonlyser mm så ökar ju chanserna att hitta rätt avelsmaterial. Kram Viveka
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden