Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

Rykas Valp-blogg 

Passivitet kontra trygghet

2015-04-29

Jag har haft en spökperiod nu ett par veckor på Glöda. Jag har inte lagt så stor vikt vid eventuella rädslor hon har visat under den perioden förutom om hon har skällt på något. Då har jag talat om det inte är ok att skälla. Det funkar för det mesta. 

Glöda har nu fått börja sova själv på natten. Först sov hon ju med mig i sängen, sedan så har hon sovit med Elda. Men nu har vi börjat avvänja det sällskapet. I bilen sitter hon dock alltid med Hubbe eller Elda, så att en stor hund kan visa hur man gör. Det är bra att få låna någons kunskap, det gör en trygg i situationen. 

Inkallningen blir stadigt bättre. Avstånd måste dock testas - var går gränsen för när hon kan strunta i inkallningen. Vi är inte färdiga där ännu.

Glöda får ofta följa med när jag tränar de andra hundarna. Endera sitta kvar i bilen men oftast får hon följa med ut och sitta still när de andra jobbar. Det gäller att ha ett getöga på henne så att hon verkligen är still där jag sa att hon skulle vara. Väljer hon att lägga sig är det bra tycker jag. Hon får gärna somna också - då är man både trygg och kan koppla av fastän det händer annat.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden