Ettems 

   Hundar för 

   jakt och vardag

Vårt mål med avelsarbetet är hundar som vi själv önskar; lugna hemma, inomhus, på jakt. Trevliga träningskamrater och fungerande arbetsredskap. Hundar med lust att apportera, lust att samarbeta och som har dådkraft (förmåga att övervinna rädsla). Hundar som har arbetslust när det gäller och även kan ta egna initiativ vid behov. För oss är en mentalt balanserad hund A och O - för den kan vara med som följeslagare och utbildas/användas till allt.

När du köper valp från oss ingår en valpkurs (om du bor så att du kan ta dig hit och delta). Detta för att vi tycker att det är viktigt att ni i er hund-människa relation hamnar rätt ifrån början. Ni som ekipage har alltid förtur till de hundkurser vi håller. Vi finns bara ett telefonsamtal bort och om du stöter på frågor så är det bara att höra av dig - vi hjälper och stöttar er utifrån vår bästa förmåga. Vi vill också att du röntgar (höfter och armbågar) vid ca 1 - 1,5 års ålder och gärna ögonlyser din hund någon gång under hundens livstid.

Att köpa en valp är ett stort beslut och ofta förenat med många frågor. Vi tackar för ditt förtroende att få vara delaktiga i det. Vi är väldigt glada om din första kontakt med oss tas via mail och inte per telefon. Det underlättar för oss att ha koll.

När ditt mail ankommit svarar vi så fort vi kan, ha dock förståelse för att det kan ta ett par dagar. Hemsidan uppdateras kontinuerligt och här kan du alltid hålla koll.

Vi har inget kösystem utan utgår från en intresselista. Utifrån de önskemål som framkommer vid samtal oss emellan så försöker vi matcha fram rätt valp till rätt köpare ur rätt kull. 

Först när valparna kommit och hunnit bli ett par dagar så vet vi säkert hur många som kan få möjlighet att köpa en valp ur aktuell kull. Om det inte skulle finnas valp till just dig så finns du fortfarande kvar som intressent för kommande kull/ar.

Kanske hinner du hitta en valp från en annan uppfödare eller så kanske förutsättningar för dig att ha hund har ändrats. Då uppskattar vi att du meddelar oss att ditt intresse inte kvarstår. Detta för att vi ska kunna hålla vår intresselista up to date till allas glädje.

Ibland‌ ‌kan‌ ‌bästa‌ ‌lösningen‌ ‌vara‌ ‌att‌ ‌ta‌ ‌hem‌ ‌en‌ ‌grundtränad‌ ‌unghund.‌ ‌Du‌ ‌missar‌ visserligen‌ ‌chansen‌ ‌att‌ ‌prägla‌ ‌och‌ ‌träna‌ ‌valpen‌ ‌från‌ ‌allra‌ ‌första‌ ‌början‌ ‌men‌ ‌istället‌ får‌ ‌du‌ ‌en‌ ‌nyfiken‌ ‌unghund‌ ‌som‌ ‌har‌ ‌grundläggande‌ ‌kunskaper‌ ‌och‌ ‌är‌ ‌pigg‌ ‌på‌ ‌fortsatt‌ ‌utveckling‌ ‌tillsammans‌ ‌med‌ ‌dig.‌ ‌Hör‌ ‌av‌ ‌dig‌ ‌för‌ ‌mer‌ ‌information.‌